دکتر رستمی خبر داد:
پروژه رف خوانی در کتابخانه، مرکز اطلاع رسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز با موفقیت به اتمام رسید.
رئیس کتابخانه، مرکز اطلاع رسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: رفخوانی یکی از فرایندهای تخصصی کتابخانه هاست که با هدف کنترل موجودی مجموعه و در دوره های زمانی مشخص در کتابخانه انجام می شود.
کوهی رستمی با اشاره به اهمیت و ضرورت انجام رف خوانی بیان کرد: در چند سال گذشته این فرایند مهم در کتابخانه، مرکز اطلاع¬رسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز انجام نشده بود. که این خود ارایه خدمات مطلوب به کاربران این مرکز را با مشکلات جدی مواجه کرده بود.
وی افزود: این پروژه با هدف انجام این فرایند و ارایه خدمات مطلوب به اعضا از تاریخ 25 دی ماه آغاز و در 25 اسفند 1400 طی 60 روز کاری و بیش از 1900 نفر ساعت کار به اتمام رسید.
رئیس کتابخانه، مرکز اطلاع رسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز، عنوان کرد: بررسی وضعیت منابع موجود و مفقودی در کتابخانه، که مهمترین دستاوردهای آن، بالارفتن دقت سیستم نرمافزاری، رضایت کاربران وکتابداران و بهبود فرآیندهای کاری در بخش امانت کتابخانه است از مزایا و اهداف محقق شده در این طرح می باشد.
همچنین وی افزود: از دیگر اهداف و مزایا می توان به چنین مواردی اشاره کرد مشخص شدن کسری بانک داده منابع فارسی و لاتین که در واقع نمایانگر این مسئله است که در طول سالهای گذشته با اختلالاتی که برای سرور و نرم افزار کتابخانه بوجود آمده و به دلیل وجود مشکل در ذخیره و نگهداری فایل پشتیبان، متاسفانه بیش از 2700 نسخه کتاب در مخزن وجود داشت که اطلاعات آنها در سیستم موجود نبود و لذا امکان امانت دادن آنها نیز فراهم نبوده است. بعد از حل شدن این مشکل که مستلزم صرف زمان بسیار زیادی است، این کتب نیز به چرخه امانت اضافه خواهند شد.
رئیس کتابخانه، مرکز اطلاع رسانی و اسناد ادامه داد: با انجام این پروژه ضرورت و لزوم ایجاد 4 محل نگهداری دیگر، محل نگهداری مرجع، محل نگهداری وجین، محل نگهداری مفقودی و محل نگهداری کتابخانه معاونت فرهنگی در نرم افزار کتابخانه ای برای منابع موجود، تشخیص داده شد.
کوهی رستمی بیان کرد: با ایجاد یک محل نگهداری جداگانه برای منابع بخش مرجع و انتقال اطلاعات آنها به کد محل نگهداری جدید به برطرف کردن مشکل تهیه ی آمار دقیق از منابع این بخش و همچنین استقلال پایگاه اطلاعاتی این بخش سبب می شود تا به راحتی در هر زمانی به صورت مستقل از سایر بخش ها ی کتابخانه رف خوانی شود.
دکتر کوهی رستمی در خصوص ضرورت ایجاد محل های نگهداری جدید در نرم افزار کتابخانه ای افزود: محل نگهداری جدید بخش مرجع در نرم افزار، تولید بارکد و لیبل و آماده سازی منابع موجود در بخش را تسهیل می کند و بسیاری از منابع بخش مرجع که در اثر جابجایی و یا ادغام سایر کتابخانه ها با کتابخانه مرکزی دارای مشکلات مختلف سازماندهی بودند، اکنون با اصلاحات جدید به راحتی در دسترس کاربران قرار دارند. (لازم به ذکر است بیش از 800 نسخه کتاب جداسازی شده که اطلاعات آنها در نرم افزار کتابخانه موجود نیست و باید از ابتدا مراحل فرآیند سازماندهی را طی کنند).
گفتنی است: ایجاد یک محل نگهداری جدید برای کتابهای معاونت فرهنگی و انتقال اطلاعات این کتابها به کد محل نگهداری جدید در واقع اختلال مهمی را بر طرف نمود، که سالها سبب سردرگمی کاربران و رنج و عذاب کتابدارن بخش امانت کتابخانه مرکزی شده بود. همچنین از این پس آمارهایی که از منابع کتابخانه تهیه می شود به واقعیت مجموعه بسیار نزدیکتر خواهد بود.
کوهی رستمی خاطر نشان کرد: با انجام این فرایند تخصصی کتابخانه، این مرکز با سرعت و چابکی بهتری قادر به ارایه خدمات به دانشجویان و اساتید دانشگاه خواهد بود.